Alberto Ramos

Dramaturg i guionista

L’home del frac

2016

2 actors

Vols llegir-ne un fragment?
Català: L’home del frac
Castellà: El hombre del frac

Un home és a casa seva. Té una pistola i tot just l’ha disparat. Truquen a la porta: és un desconegut vestit amb un frac i un barret de copa. Fuig d’algú que li reclama la liquidació d’un deute. L’home del frac no està en disposició de saldar-lo, i per això s’amaga. L’amfitrió involuntari també té coses a amagar: una pistola, potser un cadàver.

Aquesta és la història de dos personatges que són alhora caçadors i preses. Dos homes que fugen constantment, durant anys. Però és difícil fugir d’un mateix.

Aquesta obra es va estrenar el 30 de setembre de 2016 a El Montacargas de Madrid. (Anteriorment, el 17 de març de 2015, se n’havia fet una lectura dramatitzada al IATI Theater de Nova York, com a part del cicle Cimientos 2015.)

TEXT: Alberto Ramos
DIRECCIÓ: Luz Altamira
INTÈRPRETS: Andrés Barahona (Habitante) i Álvaro Ramos (Visitante)

El hombre del frac

Un hombre está en su casa. Tiene una pistola y la acaba de disparar. Llaman a la puerta: es un desconocido vestido con un frac y una chistera. Está huyendo de alguien que le reclama la liquidación de una deuda. El visitante no está en disposición de saldarla, por eso se esconde. El anfitrión involuntario también tiene cosas que esconder: una pistola, tal vez un cadáver.

Esta es la historia de dos personajes que son a la vez cazadores y presas. Dos hombres que huyen continuamente, durante años. Pero es difícil huir de uno mismo.